En banvakts dotter i Södervidinge berättar

Birgit Bernle, dotter till en av banvakterna i Södervidinge har gjort följande anteckningar om sina tidiga barndomsår i Södervidinge:

"Mina föräldrar Signe och Nils Karlsson flyttade till banvaktsstugan i Södervidinge, jag tror det var 1940-1941. Jag dottern Birgit är född 1939 och min bror Torsten Karlsson föddes 1942 när vi bodde i banvaktsstugan. Det fanns ingen bilväg varken från Gryet (Kävlinge) eller Södervidinge by. Vi delade stugan med Johan och Edit Nilsson. Både Johan och min far var banvakter. Vi bodde i den delen som låg mot Kävlinge. Jag minns när de la makadam, då fanns det ett tält på vår tomt där järnvägsarbetarna höll frukost och middag. Jag och min lillebror fick också ett smörgåspaket med oss och åt tillsammans med farbröderna.

Köket och ett rum var mot järnvägen och ett rum och stor hall mot gården. Vi hade gemensamt uthus och en gångväg till uthusen, där Johan Nilsson hade ritat ett streck i gången och vi barn fick inte gå över på deras sida av gången.

Den 24 oktober 1947 flyttade vi från banvaktsstugan i Södervidinge till banvaktsstugan 537 Hindby (även kallad Maryhill) i utkanten av Malmö. Även där var far banvakt. Jag undrar fortfarande hur de kunde flytta utan en bilväg."

Birgit Bernle har fortsatt sin berättelse:

Om sin barndom i banvaktsstugan 537 Hindby (Maryhill) har Birgit berättat mera. Se under Artiklar, En banvakts dotter i Maryhill berättar.