Lämna ändringsförslag

Stensberg

Banvaktsstuga, kvar 2015
(Vislanda)–Ljungby–Bolmen
KVBJ 24 Stensberg, banvaktsstuga vid KVBJ (Karlshamn - Vislanda - Bolmens järnväg) den 7 juli 2009. Foto: Olle Alm.
KVBJ 24 Stensberg, spårsidan den 7 juli 2009. Foto: Olle Alm.
KVBJ 24 Stensberg den 7 juli 2009. Olle Alm skriver att stugan används som "raststuga för friluftsverksamhet". I den verksamheten ingår uppenbarligen inte trädgårdsskötsel. Foto: Olle Alm.
KVBJ 24 Stensberg den 10 april 2015. Foto: Olle Alm.

Olle Alm 2010-01-23:
"Avlång byggnad i ett plan med fönsterförsedd vind belägen parallellt med banvallen söder om denna. Bottenvåningen är försedd med en förlängning över en stor del av bredden bakåt och över den mittre delen framåt. Stomme av trä med putsade väggar på bottenvåningen och brädfodring med tandad nederkant på fasadspetsarna. Separat ingång med snedställd lucka till källare under huset. Port endast på den bakre förlängningens ena gavelsida. Gul huvudfärg. Takbeklädnad av mörkt tegel. Avlångt rött uthus av trä parallellt med banvallen sydost om stugan intill den södra tomtgränsen. Angiven som banvaktsstuga på Ekonomiska kartan 1951. Används nu synbarligen som raststuga för friluftsverksamhet. Vissa fönster igenspikade. Den intilliggande banvallen används som cykelled." (Besök i juli 2009).

Vid Olle Alms återbesök i april 2015 var huset uppsnyggat, igenspikningen av ett fönster har tagits bort och den på sina ställen flagnade färgen åtgärdats.

Kilometertal

75.970

Nummer

-
24
9?

Socken

Ljungby

Kommun

Ljungby

Län

Kronoberg

Ändringsförslag till objektet Stensberg

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: eVÅoCS