Lämna ändringsförslag

Brunsberg (nuvarande)

Trafikplats med expeditions- eller väntsalsbyggnad, kvar 2007
(Kil)–Arvika/Gilserud–Charlottenberg gränsen
Brunsbergs bruk hållplats 1982, Delförstoring av en bild som finns inlagd under objektet Brunsbergs bruks banvaktsstuga. Bilden tillhör Arkiv Digital (www.arkivdigital.se) och är en skanning av en provkopia (råkopia). Arkiv Digital har flera miljoner liknande bebyggelsebilder från hela Sverige. Foto: Okänd.
Brunsbergs bruks hållplats 1986. Hållplatsen låg då på vänster sida före vägövergången om man åker mot Arvika. Senare flyttades den till ett läge efter vägövergången och till höger om banan. Den närmaste byggnaden är den ombyggda f.d. banvaktsstugan 397 Brunsbergs bruk. Bilden tillhör Arkiv Digital (www.arkivdigital.se) och är en digitalfotograferad bild. Arkiv Digital har flera miljoner liknande bebyggelsebilder från hela Sverige. Foto: Okänd.
Brunsbergs bruk hållplats 1986, delförstoring av föregående bild. Man kan notera att träplattformen har förlängts och försetts med räcke, en öppen väntkur förmodligen av sträckmetall med sittbänk i trä har tillkommit, liksom en sandlåda. Påstigningstavlan med tidtabellshållare har flyttats intill plattformen och grinden och grindstolparna till banvaktsstugan tagits bort. Kvar står signalskåpet, lyktstolpen och V-signalen (en signal som med vitt sken visar lokföraren att vägskyddet, här ljus- och ljudsignaler, är aktiverat, i annat fall visas rött sken). En man man och en kvinna, sannolikt ägarna till banvaktsstugan, studerar fotoflygplanet. Det finns alltid detaljer att lägga märke till.  Foto: Okänd.

Öppnad 1966, till 1990 Brunsbergs bruk.

Kilometertal

374,9

Signatur

Buk

Socken

Brunskog

Kommun

Arvika

Län

Värmland

Ändringsförslag till objektet Brunsberg (nuvarande)

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: zOWbqa