Lämna ändringsförslag

Kilsmo

Trafikplats med expeditions- eller väntsalsbyggnad, riven 1991
(Katrineholm)–Pålsboda–(Hallsberg)
Kilsmo station. Den mycket gamla fina bilden kan man studera länge! Foto: Okänd.
Kilsmo station på 1970-talet, tydigen efter sommaren 1971 då persontrafiken las ned. Bild från Örebro kommuns bildarkiv. Foto: Okänd.
Kilsmo station. När den här bilden togs på 1970/80-talet hade stationshuset inte mycket kvar av sin forna glans. Foto: Kjell Andersson.
Kilsmo station den 17 april 2008. Stinsen hade sin bostad i en särskild byggnad bredvid stationshuset. Det vackra huset finns kvar än i dag som privatbostad. Foto: Jöran Johansson.
Kilsmo station den 17 april 2008. På järnvägens område finns några hus som sannolikt varit bostäder för stationens trafikpersonal. Foto: Jöran Johansson.
Kilsmo station på en oljemålning signerad A. Kallenberg 1867. Enligt anteckningar i Järnvägsmuseet varifrån bilden är hämtad har den tillhört stins Wållgren, som var stationsföreståndare i Kilsmo vid den vid då målningen tillkom. Det ligger nära till hands att anta att det han som poserar på tavlan med signalflagga och hund. Av de byggnader som syns på bilden ligger stinsbostaden närmast till höger fortfarande kvar medan alla andra järnvägsbyggnader är rivna.

Kilometertal

174,486

Signatur

Km

Socken

Asker

Kommun

Örebro

Län

Örebro

Ändringsförslag till objektet Kilsmo

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: A2ä3e9