Lämna ändringsförslag

Kvidinge

Trafikplats med expeditions- eller väntsalsbyggnad, kvar 2021
(Hässleholm)–Klippan–Kärreberga–(Åstorp)
Kvidinge station, första stationshuset med gammalstavning. Foto: Okänd.
Kvidinge station den 1 september 1925, nya stationshuset närmast med det gamla i bakgrunden. Bild från Sveriges Järnvägsmuseum. Foto: Okänd.
Kvidinge station på en bild från Sveriges Järnvägsmuseum. Texten till bilden anger att den är tagen 1971 och att det gamla stationshuset, som syns närmast bakom den nuvarande stora stationsbyggnaden, revs på 1930-talet. 
Bilden är uppenbarligen inte tagen på 1930-talet eller tidigare varför uppgiften om rivning inte kan vara korrekt. Foto: Okänd.
Kvidinge station den 20 maj 2013. Det ståtliga stationshuset har sedan länge ingen järnvägsanknuten funktion utan inrymmer nu bibliotek. Foto: Nils-Bertil Sörensson.

Nytt stationshus 1918, väster om det gamla, vilket stod kvar och uppges ha rivits först på 30-talet. Som framgår av en av bildtexterna här skedde dock rivningen långt senare.

Det nuvarande stationshuset kvar men igenbommat sommaren 2007. Sägs i PV februari 2008 vara under renovering för att inrymma ett bibliotek. 2009 sägs byggnaden ha varit skyltad Bibliotek på ena gaveln.

Nils-Bertil Sörenssonm som tagit den senaste bilden ovan uppger att "stationshuset är i mycket gott skick och inrymmer nu bibliotek. I december 2013 är det meningen att en plattform för Pågatåg ska vara klar och därmed ännu en "station" för Pågatågen."

Notering mars 2015: Under 2014 blev Pågatågsstaionen klar. Den ligger något hundratal meter väster om stationshuset./NBS

Kilometertal

46,942

Signatur

Kvi

Socken

Kvidinge

Kommun

Åstorp

Län

Kristianstad
Skåne

Ändringsförslag till objektet Kvidinge

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: Df2ÅvO