Ursprungligen ett rum och kök, senare påbyggd.
Till salu 2016 och 2017.
Som kunde befaras har Trafikverket köpt stugan (för 600000 kr), enbart för att riva den. Rivningslov har begärts hos Höörs kommun, som i ett icke enhälligt beslut 2019-03-06 beviljat detsamma.
Trots rivningsbeslut finns stugan kvar 2021-07-04./AO
Även 2022-09-30 enligt inlägg på Facebook. Och 2024-07-02/AO
Rolf Sjöberg har 2023 bidragit med denna lilla berättelse:
"Lite minnen från Prestorps banvaktstuga.
Moster Hilma bodde i detta hus på 1960-talet. Moster Hilma var egentligen moster till min mor och hette Hilma Isaksson men var född Persson. Min lillebror och jag gick ibland bort och hälsade på moster Hilma när vi var i lågstadieåldern. Det var bara en kilometer om man gick längs järnvägen. Kom det ett tåg fick man gå åt sidan och hoppas på att ingen på tåget använde toaletten precis när det passerade. Toaletten var ju bara ett hål ut mot naturen på den tiden.
Moster Hilma var snäll mot oss och bjöd på hallonsaft. Men ofta var hon arg på sin man och då fick han sitta i vedboden. Kvinnorna i min släkt var inte att leka med.
I familjen fanns även en dotter som hette Helga. Hon hade vad man idag kanske skulle kalla en begåvningsmässig funktionsvariation. Hon talade högt och helt obegripligt så min lillebror och jag tyckte det var lite konstigt.
Moster Hilma hade flera syskon; min mormor Edit naturligtvis men även fyra bröder. Dessa var alla ogifta eftersom deras mor Emma Persson, alltså min mormors mor, inte gick med på annat. Bröderna kallades därmed Emmas pågar.
Den äldste brodern Edvin blev påkörd och dödad av tåget i Sjunnerup, precis vid sitt och sin mors hem, när han var i 50-årsåldern.
Johnny arbetade vid järnvägen och bodde som pensionär i många år på övervåningen i Höörs station.
Även Erik och Helge bodde kvar på orten, och i järnvägens närhet, i hela sina liv.