Lämna ändringsförslag

Österbymo

Trafikplats med expeditions- eller väntsalsbyggnad, kvar 2021
(Eksjö)–Österbymo
Österbymo station. Att döma av sittsofforna längs långsidan är bilden tagen under persontrafikstiden, dvs senast 1954. Foto: Okänd.
Österbymo station 1959. Persontrafiken är nedlagd sedan 1954 men godstrafiken fortsätter ännu några år. Foto: Jöran Johansson.
Österbymo station den 14 april 2015. Foto: Bengt Gustavsson.
Österbymo station 1961. Spåret fortsatte bortom stationen några hundra meter. I den gamla grusgropen etablerades efter andra världskriget en fabrik för tillverkning av träullsplattor. På spåret står ett par vagnar med klotformiga cementbehållare, därnäst ett par O-vagnar (flakvagn med lämmar) och en NN-vagn (flakvagn med stolpar).

Bilden tillhör Arkiv Digital (www.arkivdigital.se) och är en skanning av en provkopia (råkopia). Arkiv Digital har flera miljoner liknande bebyggelsebilder från hela Sverige. Denna reklamtext är inlagd då det är ett krav för att få använda bilden.  Foto: Okänd.

Spår till grusgrop. Stationshuset till salu 1998-99, troligen sålt 1999. Åter till salu 2014.

Efter nedläggningen av trafiken 1968 har en semafor satts upp vid stationshuset och ett spår utlagts på vilket en NN-vagn och några småfordon ställts upp. Det nuvarande godsmagasinet är inte det ursprungliga utan ett (från Rimforsa?) ditfört magasin som ersättning för det gamla EÖJ-magasinet som revs efter nedläggningen.

Kilometertal

34,582

Signatur

Öbo

Socken

Sund

Kommun

Ydre

Län

Östergötland

Byggd

1915

Ändringsförslag till objektet Österbymo

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: sphVHB