Lämna ändringsförslag

Timmele

Trafikplats med expeditions- eller väntsalsbyggnad, kvar 2011
(Ulricehamn)–Åsarp–(Falköping/Ranten)
Lena station omkring 1900. Byggnaden är den gamla smalspåriga banans stationshus. Bild från Järnvägsmuseet. Foto: Okänd.
Timmele station. Foto: Okänd.
Timmele station den 4 september 2011. Trevlig stationsmiljö även om spåret saknas. Foto: Olle Alm.
Timmele station den 4 september 2011. Stationshuset är bevarat i nära nog ursprungligt skick med de vackra originalfönstren kvar och den rätta kulören bibehållen. Snyggt och smakfullt! Foto: Olle Alm.
Timmele station den 4 september 2011.  Foto: Olle Alm.
Timmele station den 4 september 2011. Godsmagasinet är kvar i till synes gott skick. Den förundrade betraktaren är fotografens medföljare! Foto: Olle Alm.

Till 1917 Lena.

Ulricehamns järnväg uppförde ett stationshus på västra sidan av banan. Då Västra Centralbanan drogs fram byggdes ett nytt stationshus på den motsatta sidan av järnvägen och det gamla byggdes om till bostadshus. Som sådant finns det fortfarande kvar (enligt Forsaeus bok om UJ 2004 och nutida satellitbilder, not. 2022). På karten nedan visas båda stationshusens lägen, det gamla överst.

Olle Alm 2011-09-18:
"Stationshus av VCJ:s standardmodell. Putsat och målat i ljusgul färg. Ett rödmålat uthus finns kvar söder om stationshuset och ett likaså rödmålat magasin ligger på norrsidan utanför stationstomten. (Besök september 2011)."

Kilometertal

39

Signatur

Tml

Socken

Timmele

Kommun

Ulricehamn

Län

Västra Götaland

Ändringsförslag till objektet Timmele

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: NpvXöZ