Lämna ändringsförslag

Sundsbruk

Trafikplats med expeditions- eller väntsalsbyggnad, riven 1981
(Timrå)–Sundsvall V–(Sundsvall)
Sundsbruk station 1953. Foto: Lennart Strömquist.
Sundsbruk station i december 1954. En inte så vanlig men typisk interiörbild från en mindre järnvägsstation på den tid då personal och kunder möttes på riktigt och kanske hade tid att byta några ord om ditt och datt. Här är Sundsvalls-Posten på besök och skriver: "Inte en spik är islagen här på 30 år säger stationsmästare Gustaf Strömquist, så det var på tiden att här moderniserades. Kunden, förrådsförvaltare Robert Söderberg på Ankarsvik, och trafikbiträdet Bengt Hammarberg instämmer." Bild från Sundsvalls museum. Foto: Paul Lindgren.
Sundsbruk station i december 1954.  Kunden, förrådsförvaltare Robert Söderberg på Ankarsvik dryftar någon angelägenhet med trafikbiträdet Bengt Hammarberg.  I bakgrunden skymtar stationsmästare Gustaf Strömquist. Bilden kommer ursprungligen från ett reportage i Sundsvalls-Posten och är nu hämtad från Sundsvalls museum. Foto: Paul Lindgren.
Sundsbruk station 1957. Mannen på bilden är fotografens far, stationsmästaren Gustaf Strömquist. Foto: Lennart Strömquist.
Sundsbruk station 1970 - 1971. Mannen på bilden är den siste stationsmästaren 1969-1978 Evert Andor Lindberg (1917-1997). Bild från Järnvägsmuseet. Foto: Okänd.
Sundsbruk station 1977. Foto: Lennart Strömquist.

Stationshus m/OKB större.

Kilometertal

361,367

Signatur

Sbr

Socken

Skön

Kommun

Sundsvall

Län

Västernorrland

Ändringsförslag till objektet Sundsbruk

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: ÅTmHT3