Lämna ändringsförslag

Simrishamns hamn

Trafikplats utan expeditions- eller väntsalsbyggnad, riven efter 1970
Simrishamn–Gärsnäs–Tomelilla
Simrishamns hamn på 1920-talet. Till vänster syns den vändskiva som "kopplar ihop" de två bilderna. Vykort från Almquist & Cöster på bild från Järnvägsmuseet. Foto: Okänd.
Simrishamns hamn omkring 1960 (att döma av bilmodellerna). Bakom rälsbussen ligger en vändskiva med en diameter om 8 à 9 meter. Med hjälp av den kunde godsvagnar med kort axelavstånd föras ut på piren. I vilken utsträckning det förekom är inte bekant. Norrut längs stranden (åt vänster på bilden) fortsatte spåret 1,3 kilometer till ett grustag. Bild från Regionmuseet Kristianstad. Foto: Ebbe Palmgren, Simrishamn.

Från Simrishamns station gick ett spår vidare österut i en båge åt höger ned till stranden. Efter att ha bytt färdriktning kunde tåg föras parallellt med stranden norrut till hamnen.

Det förekom viss persontrafik i anslutning till båttrafiken till och från Bornholm. Så t.ex. gick sommaren 1960 rälsbusståget Bornholmspilen två gånger om dagen Malmö C - Simrishamns hamn o.å., det ena utan uppehåll på 1 timme 30 minuter.

Socken

Simrishamn

Kommun

Simrishamn

Län

Skåne
Kristianstad

Ändringsförslag till objektet Simrishamns hamn

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: y6SwUq