Lämna ändringsförslag

Tungsen hlp

Trafikplats med expeditions- eller väntsalsbyggnad, kvar 2022
(Orsa)–Göringen–Voxna
Tungsen hållplats 1960, delförstoring av bild inlagd på objektet Tungsens banvaktsstuga. En tämligen lång plattform av trä, en påstigningstavla (obs hur staketet vid plattformen anpassats efter påstigningstavlan) och en rymlig väntkur med uppvärmning. Foto: Okänd.
Tungsen hållplats 1960, delförstoring av bild som är inlagd under objektet Tungsens banvaktsstuga. Här ser man att nedgradering från station till hållplats skett. Infartssignalen en semafor är nedkopplad, ett antal räler ligger bredvid spåret och ett par långsliprar skvallrar om var växeln var belägen. Rundspåret låg på den hitre sidan av spåret. Foto: Okänd.
Tungsen hållplats mot öster den 22 augusti 2017. Bangården, som utöver det genomgående spåret bestod av ett enda rundspår, låg bakom ryggen på fotografen, men är riven sedan länge. Foto: Bengt Gustavsson.
Tungsen hållplats den 22 augusti 2017. Foto: Bengt Gustavsson.
Tungsen hållplats den 22 augusti 2017. Foto: Bengt Gustavsson.

Öppnades som håll- och lastplats 1900 och upphöjdes under att par år i slutet av 1940-talet till station. Åter hållplats omkring 1960, nedlagd 1966.

Vid rundspåret, på huvudspårets södra sida, fanns en träkolsbrygga. Det är lätt att anta att träkol var det viktigaste godsslaget här.

Kilometertal

59,090

Signaturer

Tsn
Thp

Socken

Ore

Kommun

Rättvik

Län

Dalarna

Ändringsförslag till objektet Tungsen hlp

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: y4eobQ