Lämna ändringsförslag

Horda

Trafikplats med expeditions- eller väntsalsbyggnad, kvar 2023
Hestra–(Värnamo)–Bor–(Alvesta)
Horda station som den såg ut från början. Foto: Okänd.
Horda station i ett senare avskalat utförande. Foto: Leif Wirén.
Horda station den 9 augusti 2009.  Foto: Olle Alm.
Horda station den 9 augusti 2009. Foto: Olle Alm.
Horda station den 9 augusti 2009.  Foto: Olle Alm.

Olle Alm 2011-09-02:
"Stort hus i två våningar av BAJ:s standardmodell. Gulmålat, men har i likhet med andra BAJ-stationer varit rött. Ett mycket välbevarat uthus ligger norr om stationshuset. Båda byggnaderna ligger på spårets västra sida. Inga tåg stannar längre i Horda. (Besök 2009)".

Hösten 2019 konstateras att stationshuset ligger kvar, är privatägt och obebott, kanske rent av övergivet. Bilder i Ånghwisslan visar att färgen flagnar på väggarna och att byggnaden är i stort behov av uppsnyggning.

I december 2020 meddelas i Ånghwisslan:
"Stationshuset, som under en längre tid stått öde (2703:11), såldes i oktober till ett par boende i närheten av stationshuset. Säljare var privatpersoner. En del invändig renovering har redan gjorts.

Utvändigt flagnar den gula färgen sedan länge. Insidan har förvandlats till en inredningsbutik där juldekorationer och presentartiklar som kransar, ljus, glögg, inredning och presenter finns att köpa. Till en början provar paret att ha öppet fyra lördagar i december. I före detta väntsalen har bekväma möbler och en julgran kommit på plats. Hur och till vad huset därefter kommer att användas har de ännu inte bestämt. Enligt Värnamo Nyheter den 12 december."

I Ånghwisslan nr 2751 augusti 2021 skrivs att stationshuset ommålats i juni-juli 2021 och även rustats upp invändigt. En tillhörande bild visar ett snyggt nymålat hus i blekt gult. I byggnaden finns Stationshusets Café & Butik.

Kilometertal

194,1

Signatur

Hoa

Socken

Rydaholm

Kommun

Värnamo

Län

Jönköping

Såld

2011

Ändringsförslag till objektet Horda

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: CUdRLp