Lämna ändringsförslag

Tjörnarp

Banvaktsstuga, riven cirka 1930
(Hässleholm)–Höör–Eslöv
26 Gunnarps kvarn på en mycket gammal bild. Det var ovanligt att stugorna lades på källargrund men här har terrängen varit lämplig för sådan. Observera att det står fyra vuxna och tre barn på andra sidan banan. Om det är banvaktsparets barn skulle det kunna betyda att bilden är tagen i mitten av 1860-talet, då deras barn var födda 1857, 1859 och 1861. Bild från Sveriges Järnvägsmuseum. Foto: Okänd.
837F Gunnarps kvarn/Tjörnarp från norr. Notera linan som kommer upp ur en trumma och förmodligen går till Tjörnarps norra infartssemafor. Foto: Okänd.
302 Tjörnarp, f.d. Gunnarps kvarn, syns här på avstånd. Utsnitt ur en bild av Tjörnarp station från 1910-talet. Foto: Okänd.

Tidigare namn Gunnarps kvarn. Gunnarp är namnet på det markområde där järnvägen drogs fram och stugan fick som oftast var fallet namn efter stamfastigheten. Järnvägsstationen Tjörnarp byggdes först 15 år senare och fick namn efter socknen. Det har då varit naturligt att även banvaktsstugan som låg vid bangården i Tjörnarp fick samma namn som stationen.

Kilometertal

554,501

Nummer

302
837F
26

Socken

Tjörnarp

Kommun

Höör

Län

Skåne

Ändringsförslag till objektet Tjörnarp

Namn
Objekttyp
Status
Kilometertal
Signaturer
Nummer
Socken
Kommun
Län
Byggd
Såld
Koordinater RT 90
Text
Banvakter
Meddelande /
Övriga ändringsförslag
Namn*
E-postadress*
Telefon*
Skriv följande bokstäver i omvänd ordning: slf1DF